Bereik jouw doelgroep

De Noord-Hollandse ondernemer 2.0

Met 2,7 miljoen inwoners kent Noord-Holland genoeg potentiële klanten voor haar ondernemers. Een bruisende provincie met een goed ondernemers klimaat en rijke handels geschiedenis. Hoe kun jij als Noord Hollandse ondernemer ook succesvol worden? Of nóg succesvoller? Ongeveer 33% van de mobiele zoekacties is lokaal gericht en vindplaats vlak voordat een bakstenen winkel wordt bezocht. Ik vind dat een erg mooi feitje! We gebruiken dus onze smartphone vlak voor vertrek nog even snel om te checken of de beoogde winkel wel open is. De tijd dat men internet alleen gebruikte voor een online aankoop is voorbij. We zijn een volgende fase ingegaan. De fase waarbij de fysieke onderneming online niet actief was is voorbij. De online en offline onderneming smelten op internet samen tot één uithangbord. Deze samensmelting vind SEO Heerhugowaard key in de verdere ontwikkeling van de totale onderneming.

De bakstenen onderneming

De bakstenen onderneming dient niet alleen in het straatbeeld goed vindbaar te zijn. Maar ook op het internet! Mobiele zoekacties van klanten uit de regio behoren tot potentiële klanten. Maar ook toeristen die ‘en route’ een onderneming zoeken. Zorg simpel en snel dat je ook door deze doelgroep gevonden wordt. De eerste stap om dit te realiseren is het aanmaken van een ‘Google mijn bedrijf‘ pagina. Hier de link naar deze zeer nuttige dienst. Naast een vermelding in de Google zoekresultaten, ben je tevens zichtbaar op ‘Google maps’. Twee vliegen in één klap!

Je bakstenen onderneming is nu zichtbaar in de zoekresultaten én op de kaarten functie van Google. Wie wil dat nou niet? Maar hoe krijg je hier ook digitaal verkeer naartoe? Dat doen we met SEO! Search Engine Optimization is Engels voor ‘Zoekmachine Optimalisatie. SEO is een verzamelterm voor alle technieken en handelingen die een website beter vindbaar maken op Google.

We kunnen in beginsel SEO opdelen in twee specialisaties; Technische optimalisatie en Relevante inhoud. Voor 90% van de ondernemers is het aanpassen en onderhouden op deze twee onderdelen voldoende om goed vindbaar te worden. Dus ook voor jou onderneming, webshop of website!

Zichtbaarheid is niet alleen afhankelijk van de de kwaliteit van de website. Ook externe factoren spelen een rol. De markt waarin de ondernemer opereert en de concurrentie in deze markt maken deel uit van de SEO strategie. Maar laat je niet afschrikken. SEO hoeft echt gene ‘rocket science’ te zijn. Voor iedere Noord Hollandse ondernemer, website, webshop, MKB’er, ZZP’er en/of starter valt er goede online zichtbaarheid te realiseren. Ook met een klein budget. Zonder twijfel! Word online zichtbaar met SEO Heerhugowaard.

Neem hier contact op.
Meer informatie over SEO; Hoger in Google, Bereik jouw doelgroep, Lokaal gevonden worden.