Scoren met Google

Scoren met Google klinkt leuk maar hoe kun je hoger scoren in Google? Hoe gaat dat in zijn werk? Google hanteert meer dan 200 factoren om de volgorde te bepalen in een zoekresultaat. Naast de relevante inhoud over het zoekresultaat vindt Google het ook belangrijk dat een website vriendelijk werkt. Op welk niveau bevindt jouw website zich nu en waar wil je heen? Begin je een ‘doe het zelf’ zaak en wil je het online opnemen tegen de Gamma’s en Karwei’s van deze wereld? Of ben je een lokale middenstander met een bakstenen winkel die meer aandacht wil voor zijn of haar digitale winkel? Met SEO (zoekmachine optimalisatie) is elke website, webshop of bakstenen onderneming beter vindbaar te maken in Google. Hoger in Google betekent meet verkeer en dus potentiële klanten!

Hoe kom ik hoger in Google?

Relevante inhoud is de belangrijkste factor om hoog in Google te komen op zoektermen die voor jou belangrijk zijn. Voer je een bedrijf in Kantoor artikelen in Hoorn? Zet dit dan ook gedetailleerd op je website. Inclusief de adres gegevens. De computers van Google lezen waar je geografische locatie is. Hierdoor is Google in staat een lokale zoeker jouw onderneming in het zoekresultaat terug te laten komen.  Hoe meer informatie je op je website plaatst over jouw bedrijfsactiviteiten, doelgroep, doelstelling en bedrijfsvoering hoe beter Google jouw website of bedrijf begrijpt. 

Technische optimalisatie is naast relevante inhoud zeer belngrijk om aandacht aan te besteden. Google wil de zoekmachine gebruiker maximaal tot dienst zijn. Enerzijds betekent dat; Het voorzien van de juiste informatie. Anderzijds betekent dat; De beste service/beleving bieden. Even een voorbeeld; Een website met super goede informatie die niet voorzien is van een beveiligde verbinding zal niet goed scoren in Google. Of wie wil een website bezoeken die erg traag is? En zo zijn er nog tientallen factoren die van toepassing zijn. Technisch moet de website dus fit zijn.

Wil jij scoren met Google? En Hoger in Google komen met jou onderneming, website of webshop? Neem contact op! Meer informatie vind je op ons SEO blog.