Bereik jouw doelgroep

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Het verschil tussen SEO en SEA is groot. Zo omvat SEO een variatie aan technieken om in de gratis zoekresultaten van Google te komen. Daar tegenover staat SEA: de betaalde manier om in Google vermeld te staan (onder het kopje ‘advertentie’). Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking;

seo vs sea
afbeelding via onetomarket.nl

Je hoort het wel vaker; ‘SEO is dood’. Of; ‘Alle hoge posities in Google zijn al vergeven’. Dit is de grootste onzin! SEO biedt juist volop kansen. Óók anno 2020! Wij passen dagelijks SEO toe op diverse websites en zien het bezoekers aantal elke maand groeien.

Hoe krijg ik meer bezoeker op mijn website? Dat is een vraag die bij iedereen met een eigen website speelt. Wij vinden ‘unieke inhoud‘ het belangrijkste SEO element. Unieke inhoud (ook wel unieke content) is de manier om jezelf te onderscheiden van de massa. Maar belangrijker; Je te onderscheiden van jouw concurrenten. Door inhoud ook ‘Google vriendelijk’ te schrijven komt jouw website vanzelf hoger in Google.

Nog niet overtuigd van het nut van SEO? Hier volgen 3 duidelijke verschillen tussen SEO en SEA. Zodat jij weet waar jij het beste je tijd en geld in kunt investeren.

3 doeltreffende verschillen tussen SEO en SEA

  • SEO is permanent, SEA is tijdelijk.

Relevante teksten (SEO) op je website trekken bezoekers aan en zullen decennia lang in Google zichtbaar blijven. Hoger in Google via advertenties (SEA) werkt zolang je betaalt!

  • SEO is geschikt voor elk budget, met SEA betaal je per klik.

Staat jou website hoog in Google en klikt er een bezoeker op? Gefeliciteerd! Je hebt een gratis potentiële klant op jouw website. Heb je een bezoeker gescoord via SEA? Helaas, deze bezoeker kost jou geld. Elke ‘klik’ in het advertentie gedeelte van het zoekresultaat (zie bovenstaande afbeelding) kost geld.

  • SEO is toegankelijk, SEA is meer voor de professional

Alles is te leren maar wil je een goede SEA campagne opzetten dan kun je dit het beste laten doen door een online marketing specialist. SEO is een stuk toegankelijker. Wie kent zijn of haar vakgebied nu beter dan jijzelf? Elke zzp’er, MKB’er of doorgewinterde ondernemer is in staat zelf teksten te schrijven over haar vakgebied. Google loves it!

Wil je aan te slag met SEO?

Neem contact op als je aan de slag wilt met SEO. Wij kunnen SEO voor jou uitdenken en uitvoeren. Maar je kunt ook zelf werk verzetten als je dat wilt. Zodoende zijn we voor elk budget bereikbaar en kan elke website onze werkwijze goed gebruiken! Wil je meer informatie over SEO? Zoek dan rustig verder op onze website.