Een belangrijk element van zoekmachine ranking is interne linking. De gedachte van zoekmachines is dat de webpagina met veel interne links wel de belangrijkste webpagina van een website moet zijn. Toch? Om niet al te structureel dit bij te moeten houden kun je dit proces automatiseren met een plugin. Onze favoriet? Internal links manager. Het voorbeeld dat een simpele plugin erg doeltreffend kan zijn.
Om Google goed te vertellen waar webpagina over gaat, kun je door middel van de link tekst iets vertellen over de pagina waar het naar linkt. De vroeger veel gebruikte; ‘klik hier’ is tegenwoordig uit denk boze! Kan echt niet meer mensen! Bij elke link dien je dus relevante link tekst toe te passen. Deze tekst vertegenwoordig veelal de anchor tekst’ van de webpagina waarna gelinkt word.
Even een voorbeeld; Stel we hebben een website met badkleding producten. Op één bepaalde pagina van deze website wordt badmode verkocht specifiek bedoelt voor meisjes. De anchor tekst die gekozen is door de SEO expert is het veel zeggende ‘meisjes badkleding kopen’. Als we dan een link maken naar deze webpagina, maken we dus géén link met ‘klik hier’. Dan maken we een link ‘meisjes badkleding kopen‘.
Hoe werkt internal links manager
Internal links manager neemt dit allemaal uit handen. Als je een tekst schrijft met de reactie woorden of zindelen zal deze plugin geautomatiseerd een link aanmaken met de juiste anchor tekst. Helemaal top! De plugin is helemaal gratis, neem weinig ruimte in en wordt regelmatig voorzien van een update.
Behoefte aan een goed gesprek over internal linkning, de besproken plugin of over SEO in het algemeen? Neem contact op via onze contact pagina. Hoger in Google doe je samen!