Lokaal gevonden worden

Lokaal gevonden worden met SEO Heerhugowaard. Als we Google mogen geloven is circa één derde van alle zoekopdrachten lokaal gericht. Want steeds meer mensen zoeken lokale middenstand voor een product of een dienst. Met bijvoorbeeld onze smartphone of auto navigatie zoeken we heel snel een winkel of bedrijf op in de buurt. Lokaal gevonden worden is dus cruciaal. Nabij de camping in Alkmaar een Lidl zoeken? Of kijken welke kapper zich in de buurt bevindt én een goede beoordeling heeft? Dit is allemaal simpel online te vinden. En wordt mogelijk gemaakt door onze mobiele computers in auto of handtas.

Hoe lokaal gevonden worden?

Jouw digitale of bakstenen onderneming wordt lokaal gevonden door potentiële klanten door goed vindbaar te zijn in Google. Ten eerste adviseren wij om een Google ‘Mijn Bedrijf” profiel aan te maken. Zodoende ben je zowel in Google Map als in de zoekmachine geografisch aangemerkt. Daarnaast is het belangrijk de website van jouw onderneming te voorzien van relevante lokale informatie. Door deze twee stappen te zetten ben je goed bezig met lokale-SEO! Naast een groter verkeer naar je website trek je ook meer  relevante bezoekers: potentiële klanten!

Bereik jouw doelgroep en ben online meer zichtbaar! Wil je meer informatie over lokale SEO? Zodat jouw onderneming lokaal gevonden wordt? Neem dan snel contact op. wil je meer informatie over SEO? Bezoek ons SEO blog!

Gouden Gids 2.0

Voorheen kregen we een Gouden Gids in de bus. Ben je van ná 1980? De Gouden Gids was enige manier om een bedrijf te vinden dat je nog niet kende. Zocht je een loodgieter in Alkmaar? Dan pakte je deze gids en belde een rijtje loodsgieters op uit de regio om prijs en service af te stemmen. Tegenwoordig doen we dit online. Google is erg goed lokaal georiënteerd. Gewone zoekacties worden naast betaalde en algemene zoekresultaten ook getrakteerd op lokale zoekresultaten. Inclusief zo’n handig kaartje. Ondanks dat iedereen deze gratis dienst van Google krijgt, zijn er genoeg bedrijven die niet de juiste gegevens in Google hebben staan. Dat kost klanten! Het is van groot belang dat jouw bedrijf correct bekend is bij Google. Dit wordt gerealiseerd door Google Mijn Bedrijf. Iedereen die de tijd neemt kan zijn of haar bedrijf hierin aanmelden en configureren. Een perfect voorbeeld van lokale SEO!

Sneeuwbal effect

Wil je lokaal gevonden worden? Hoewel Google mijn bedrijf een prachtige toevoeging is zal er toch meer gedaan moeten worden. Zie het als een fundament waar we lokale SEO techniek op gaan bouwen. Technieken die elkaar versterken. Hiermee zorg je voor een sneeuwbal effect op lokale vindbaarheid. Vergroot je bereik in een zoekgebied of wordt gevonden op voor jouw relevante zoekwoorden. SEO Heerhugowaard kan dit allemaal voor jouw onderneming, website of webshop regelen.

Neem contact op voor een offerte of een goed gesprek over lokaal gevonden worden. In bijvoorbeeld Alkmaar, Schagen, Hollands Kroon, Hoorn, Purmerend, Heerhugowaard en Bergen.