Bereik jouw doelgroep

Hoe bereik ik mijn doelgroep?

Doelgroep bereik; Om als MKB’er, ZZP’er of starter je doelgroep te kunnen bereiken, dien je eerst je doelgroep helder te hebben. Ben je winkelier in Schagen of is je onderneming wat complexer doordat je bijvoorbeeld online en offline actief bent. Laat je niet afschrikken, het hoeft geen ‘rocket-science’ te zijn. Het bereiken van jouw doelgroep middels SEO (zoekmachine optimalisatie) doe je door je als ondernemer onder andere de volgende vragen te stellen. Het antwoord op deze vragen vormen de basis voor een doelgerichte SEO strategie.

  • Wat maakt jouw onderneming, uiting of service uniek en welke toegevoegde waarde geeft het voor de beoogde klant?
  • Wie is jouw klant? En hoe bereiken klanten jou op dit moment?
  • Wat is het verdienmodel van de onderneming? En hoe kan online vindbaarheid hierbij helpen?
  • Welke andere kanalen gebruik je om omzet te genereren?
  • Wie zijn mijn concurrenten? Hoe zijn zij online en offline actief?

Online vindbaarheid

Door jouw website, maar ook bijvoorbeeld sociale media, te voorzien van relevante teksten en technisch aan te passen trekt er meer verkeer naar jouw website. Naast verkeer dat afkomstig is uit zoekmachines als Google. Zal er tevens een betere zichtbaarheid zijn van je onderneming in Google mijn bedrijf. Hierdoor ben je lokaal goed vindbaar. Meer verkeer is prima! Maar beter; Meer potentiële klanten! Anders gezegd; Wij realiseren meer verkeer van jouw doelgroep naar jouw website en onderneming. Het ideale sneeuwbaleffect voor doelgroep bereik!

Wil je meer nuttig verkeer naar je website, webshop of offline onderneming? Neem contact op!

SEO Heerhugowaard is actief in heel Noord-Holland. Alkmaar, Schagen, Den Helder, Hoorn, Zaandam, Heerhugowaard, Haarlem, Bergen, Hollands Kroon.